ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ


Sonia Soap

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Στο εργαστήριο μας θα βρείτε χειροποίητα φυσικά σαπούνια. Στόχος μας είναι η δημιουργία προϊόντων, που φροντίζουν τον άνθρωπο φυσικά χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό του, με επικίνδυνα χημικά και ταυτόχρονα να συνεργάζονται πλήρως με την φύση.Κατά την διαδικασία της παραγωγής και της συσκευασίας έχουν τηρηθεί όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας έτσι ώστε το τελικό προϊόν που θα φτάσει στα χέρια σας να είναι αυτό το όποιο ζητάτε: φρέσκο, αγνό, φυσικό, όμορφο και εγγυημένα να περιποιηθεί εσάς και την οικογένεια σας με τον καλύτερο τρόπο. Το εργαστήριο Sonia και τα προϊόντα του είναι για εμάς μια κατάθεση ψυχής και κάνουμε αυτή την προσπάθεια με πολύ αγάπη και αφοσίωση.

Το σαπούνια Sonia παράγονται με την "ψυχρή" μέθοδο. Κατά την διαδικασία της σαπωνοποίησης θερμαίνουμε τόσο τα έλαια όσο χρειάζεται για να φτάσουν στην επιθυμητή θερμοκρασία και να αναμιχθούν με το διάλυμα της καυστικής σόδας, χωρίς άλλη προσθήκη θερμότητας ή βρασμό των ελαίων, με σημαντικό πλεονέκτημα την διατήρηση της πλούσιας σε ενυδατικές ιδιότητες γλυκερίνης, μέσα στο σαπούνι. Στη συνέχεια χυτεύουμε το μίγμα σε ξύλινα καλούπια, όπου εκεί συνεχίζεται για πολλές ώρες η διαδικασία της σαπωνοποίησης. Όταν ολοκληρωθεί η σαπωνοποίηση, το σαπούνι βγαίνει από το καλούπι, κόβεται σε πλάκες και διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος για τουλάχιστον 6-8 εβδομάδες, για να αποβάλλει την υγρασία του και να ωριμάσει, ώστε να είναι έτοιμο προς χρήση.

Παράγονται με το χέρι και με υπερλίπανση, για να μην αλλοιώνονται τα συστατικά τους για την καλύτερη υγεία σας. Η σαπωνοποίηση δεν επιτυγχάνεται απότομα με την βοήθεια θερμοκρασίας αλλά συνεχίζεται επί πολλές ώρες μέσα στο καλούπι.

Είναι μια «αργή» μέθοδος που απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο από τη "θερμή" μέθοδο, που χρησιμοποιεί η βιομηχανική παραγωγή λόγω απαίτησης μεγάλης και άμεσης παραγωγής.

Η βιομηχανία σήμερα για την παραγωγή σαπουνιού εφαρμόζει την "θερμή μέθοδο". Συλλέγει την σαπωνόμαζα που ανεβαίνει στην επιφάνεια ενώ είναι ακόμη σε ρευστή μορφή και κατόπιν απομακρύνει με φυγοκέντριση την γλυκερίνη από το νερό που έχει κατακαθίσει στον πάτο. Στη συνέχεια αφού συλλέξουν την γλυκερίνη, την πωλούν για να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή καλλυντικών. Η αφαίρεση όμως της φυσικής γλυκερίνης που παράγεται κατά την διαδικασία της σαπωνοποίησης, κάνει το σαπούνι σκληρό με συνέπεια να ξηραίνει το δέρμα.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι κατά την εφαρμογή της «ψυχρής» σαπωνοποίησης, δεν παράγεται κανενός είδους απόβλητο που να επιβαρύνει το δίκτυο ή την φύση, όπως συμβαίνει με την «θερμή»μέθοδο. Όλα τα υλικά αξιοποιούνται και το σαπούνι που παράγεται είναι 100% βιοδιασπώμενο.

Το σαπούνια Sonia είναι επομένως, πλούσια σε γλυκερίνη, διαθέτουν όλες τις φυσικές ιδιότητες των αγνών ελαίων και είναι οικολογικά και βιοδιασπώμενα.

Δεν χρησιμοποιούμε συντηρητικά, συνθετικά χρώματα, ή συστατικά που δημιουργούν τεχνητό αφρό και γι' αυτό τον λόγο, συμβουλεύουμε πάντα τους πελάτες μας για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των σαπουνιών, να μην τα αφήνουν σε λιμνάζοντα νερά και να χρησιμοποιούν διάτρητες σαπουνοθήκες ώστε να αποστραγγίζονται, αφού ο μόνος εχθρός των φυσικών χειροποίητων σαπουνιών είναι το νερό. Τα προϊόντα μας είναι αποτέλεσμα φυσικής διαδικασίας ωρίμανσης και παραγωγής και έτσι δεν έχουμε την δυνατότητα εξαγωγής άλλων υποπροϊόντων.

Έρχονται στα χέρια σας ατόφια με όλη τους τη γλυκερίνη, αποτέλεσμα της φυσικής διαδικασίας παραγωγής.
Όταν χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα αναγκάζετε τον οργανισμό σας να παράγει το δικό του κολλαγόνο, που έχει τη δυνατότητα να το κάνει, αλλά χρειάζεστε τα κατάλληλα προϊόντα.

Χρησιμοποιείστε τα άφοβα για το σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά.

Τα σαπούνια Sonia με την φυσική γλυκερίνη τους, σε συνδυασμό με το γάλα γαϊδούρας και τα φυτικά έλαια που περιέχουν, θα κάνουν ένα προστατευτικό φιλμ στο δέρμα σας και θα τους δώσουν βελούδινη υφή.

  • Πρόσωπο: Ο αφρός του θα καθαρίσει σε βάθος το πρόσωπό σας, χωρίς να δημιουργήσει κατόπιν τη γνωστή αίσθηση του "τραβήγματος" στο δέρμα.
  • Μαλλιά: Τα μαλλιά θα γίνουν απαλά και λαμπερά και το λάδι του, θα τα θρέψει και θα τα πυκνώσει.
  • Ξύρισμα: Ο πλούσιος αφρός του θα σας επιτρέψει να ξυριστείτε και η γλυκερίνη του, θα σας προστατέψει από τυχόν ερεθισμούς.
  • Κατάκλιση: Ιδανικό για άτομα σε κατάκλιση. Τα λάδια του θα προστατέψουν το δέρμα τους από την παραμονή στο κρεβάτι.
  • Αλλεργία: Επειδή είναι ανόθευτο, δεν θα δημιουργήσει κανενός είδους αλλεργία, ξηροδερμία ή κνησμό.
  • Άλλες εφαρφογές: Τα σαπούνια Sonia έχουν πολλές ιδιότητες. Όπως ενυδατικές, συπτικές, αντιγηραντικές, αντιοξειδωτικές, θρεπτικές, προσδίδουν λάμψη στο δέρμα και τα μαλλιά, καταπολεμούν την ξηροδερμία, την ψωρίαση, τα εγκαύματα, την ακμή, το έκζεμα, την πιτυρίδα, την ψαλίδα, τους μαύρους κύκλους, τις λοιμώξεις του τριχωτού της κεφαλής, αναγεννούν τα κύτταρα, αναπλάθουν την επιδερμίδα, και πολλές άλλες.

Μπορείτε να επιλέξετε όποιο τύπο σαπουνιού θέλετε ανάλογα με τις ανάγκες σας, αφού πρώτα διαβάσετε τα συστατικά που περιέχει το κάθε σαπούνι.

  • Συνιστάται για την ομορφιά του προσώπου, των μαλλιών και όλου του σώματος.

  • Ιδανικό για όλους του τύπους επιδερμίδας.

  • Συνιστάται η συχνή και καθημερινή χρήση για άμεσα αποτελέσματα.

Εάν το σαπούνι σας το αφήσετε σε λιμνάζοντα νερά και πιάσει γλίτσα μην φοβηθείτε. Αυτό σημαίνει ότι το σαπούνι που κρατάτε είναι φυσικό χειροποίητο, με φυτικά λάδια και πολύ γλυκερίνη. Το σαπούνι δεν πιάνει γλίτσα, όταν δεν περιέχει γλυκερίνη και φυτικά λάδια. Μην αφήνετε το σαπούνι σας σε μια σαπουνοθήκη η οποία είναι υγρή. Μετά από κάθε χρήση, φροντίστε να «στραγγίζετε» καλά το σαπούνι πριν το αφήσετε στη σαπουνοθήκη. Κατ' αυτόν τον τρόπο θα διαρκέσει περισσότερο και θα σας χαρίζει κάθε φορά τον πλούσιο, λεπτό και κρεμώδη αφρό του. Αν τοποθετήσετε το σαπούνι βρεγμένο στη απουνοθήκη, θα "λασπώνει" (γλίτσα, για τους λόγους που προαναφέραμε) και θα διαρκέσει λιγότερο. Να προτιμάτε σαπουνοθήκες που επιτρέπουν την αποστράγγιση του νερού.